Κατεβάστε ελεύθερα το τραγούδι του Audio Book

Συνδεθείτε με το site www.studioamid.gr και ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ το τραγούδι Ο Δρόμος Του Φεγγαριού που γράφτηκε ειδικά για το ηχητικό βιβλίο του Όμηρου Αβραμίδη. Ερμηνεύει η Φωτεινή Δάρρα

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Η Προσβασιμότητα και το Audio book Ο Δρόμος του Φεγγαριού ως καλό παράδειγμα σχεδιασμού

Το ηχητικό βιβλίο του Όμηρου Αβραμίδη: ΄΄Ο Δρόμος του Φεγγαριού΄΄ είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, ακολουθώντας πολλούς από τους κανόνες που τον κάνουν προσβάσιμο σε πολίτες με αναπηρία, χωρίς αυτό να είναι προφανές στον μέσο καταναλωτή.


Η συνεργάτης μας Νατάσα Μποζίνη, η οποία και το σχεδίασε, μας παρότρυνε να δώσουμε ένα ΄΄μήνυμα΄΄ εταιρικής ευθύνης ,στην εκδοτική αγορά ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη, για πρόσβαση στην πληροφορία και την ενημέρωση, από το σύνολο των πολιτών.

Αυτή η προσπάθεια βρήκε θερμή υποδοχή από φορείς, ιδρύματα και φυσικά πρόσωπα,
 που ασχολούνται με τις Νέες Τεχνολογίες και την Προσβασιμότητα.


Το ίδρυμα Ευγενίδου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών διοργάνωσαν μια ημερίδα για την Προσβασιμότητα και ο εκεί παρουσιάστηκε Ο Δρόμος του Φεγγαριού, ως παράδειγμα καλής πρακτικής.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Γιώργος Κουρουπέτρογλου, Αναπληρωτής Καθηγητής τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Υπεύθυνος  Μονάδας Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο κ. Κουρουπέτρογλου μαζί με την ομάδα του δημιουργεί προηγμένα προγράμματα, επιτρέποντας στο σύνολο των φοιτητών του, να παρακολουθήσουν την διδακτέα ύλη, ξεπερνώντας διάφορες μορφές αναπηρίας.

Η συνέντευξη στη ΝΕΤ


Κατά συνέπεια, για εμάς, ήταν μια ευχάριστη ηθική ικανοποίηση, όταν παρακολουθήσαμε την συνέντευξή του, στη δημόσια τηλεόραση όπου μιλώντας για τα ηχητικά βιβλία, είχε μαζί του το Audio book ΄΄Ο Δρόμος του Φεγγαριού΄΄ προκείμενου να δώσει πληροφορίες για το πως σε ένα βιβλίο, που απευθύνεται σε όλους, μπορούν να ενταχθούν πληροφορίες σύμφωνα με το Design For All.

Απόσπασμα από το ηχητικό βιβλίο Ο Δρόμος του Φεγγαριού


To Studio Amid συνέχισε και συνεχίζει να σχεδιάζει τα ηχητικά του βιβλία με τον ίδιο τρόπο, εκτιμώντας ότι είναι θέμα δημοκρατίας το να μπορούν, όλοι οι πολίτες, να απολαμβάνουν τη λογοτεχνία και τη γνώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου